dr. Melita Hajdinjak, prof. mat.

Znanstveni opis
(SICRIS)
Bibliografija
(COBISS)Predavatelji

Asistenti
Raziskovalci

Strokovni sodelavci
Nekdanji sodelavci


 

LUKS > Osebje > Melita Hajdinjak

 


/

Melita Hajdinjak

Univerza v Ljubljani
Fakulteta za elektrotehniko
Tržaška 25
1000, Ljubljana
Slovenijatel: 01 4768 839
fax: 01 4768 316

e-pošta:

url: http://luks.fe.uni-lj.si

 

Po končani gimnaziji leta 1996 (prejela sem pohvalo za izjemen uspeh na maturi) sem se odločila za študij matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Diplomirala sem septembra 2001 in za svoje diplomsko delo z naslovom Zgornje meje za povezovalno konstanto v Z^d prejela Močnikovo nagrado. Že v času dodiplomskega študija sem vodila vaje iz matematike na Ekonomski fakulteti, v naziv asistentke za področje matematike pa sem bila prvič izvoljena junija 2002.

Po diplomi sem pod mentorstvom prof. dr. Franceta Miheliča vpisala interdisciplinarni podiplomski študij na Fakulteti za elektrotehniko in Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Na Fakulteti za elektrotehniko sem magistrirala junija 2004 z magistrskim delom z naslovom Vodenje dialoga med človekom in računalnikom v naravnem jeziku [PDF], doktorirala pa junija 2006 z doktorsko disertacijo z naslovom Predstavitev znanja in vrednotenje učinkovitosti sodelujočih samodejnih sistemov za dialog [PDF].

Za svojo doktorsko disertacijo s področja elektrotehnike sem prejela Pomursko raziskovalno nagrado 2006, za raziskovalne dosežke pa Zlato plaketo Občine Tišina.

Vpisana sem tudi na doktorski študij matematike, kjer sem že opravila doktorski izpit (področje diskretne in numerične matematike).

Raziskovalna dejavnost
Zaposlena sem kot asistentka za področje matematike na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, raziskovalno pa sem aktivna v skupini prof. dr. Gregorja Dolinarja v Laboratoriju za uporabno matematiko ter v skupini prof. dr. Franceta Miheliča v Laboratoriju za umetno zaznavanje, sisteme in kiberneriko. Moje raziskovalno delo je usmerjeno na področje govornih tehnologij ter področje modeliranja podatkovnih zbirk.

Objave [Bibliografija]
Svoje raziskovalno delo na teme vodenja dialoga med človekom in računalnikom, vrednotenje učinkovitosti sistemov za dialog in modeliranje podatkovnih zbirk sem predstavila in objavila na številnih slovenskih in mednarodnih konferencah ter v nekaterih znanstvenih revijah.

Članstva
ISCA
Slovensko društvo za razpoznavanje vzorcev
Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije

Pomurska akademsko znanstvena unija

Društvo univerzitetnih profesorjev Ljubljana (tajnica)
Astronomsko društvo Kmica
ŠD FE in FRI
KK Pomurje
Športno društvo TurboMS

Tuji jeziki
Aktivno govorim nemški in angleški jezik. Na državnem tekmovanju v znanju nemškega jezika sem se obakrat uvrstila med prvo peterico, za znanje poslovne angleščine pa sem leta 2004 prejela BEC Vantage certifikat Univerze v Cambridgeu. Leta 2005 sem se začela učiti tudi francoski jezik.

Hobiji
Včasih sem bila slovenska mladinska reprezentantka v teku na 100 m, kasneje pa sem se začela rekreativno ukvarjati s tekom na daljše razdalje (do 21 km). Zdaj se v prostem času poleg teka ukvarjam še s kolesarjenjem in s plavanjem. Udeležujem se tekmovanj v duatlonu in triatlonu (sem članica športnega društva TurboMS).

 


Zadnja sprememba: 26.02.2009
 
Laboratory of Artificial Perception, Systems and Cybernetics, Email staff[.at.]luks[.dot.]fe[.dot.]uni-lj[.dot.]si